Current Affairs of 2nd January 2025 (One Liner)

Importance of the day: World Introvert Day, Motivation & Inspiration Day, National Science Fiction Day, National Buffet Day, National Pet Travel Safety Day, Happy Mew Year for Cat’s Day, Run It Up the Flagpole and See if Anyone Salutes Day

  1. T.M. Krishna was honored with the prestigious ‘Sangita Kalanidhi’ award for his contributions to Carnatic music
  2. What is the name of the military exercise between India & Nepal began on 2nd January 2025? Answer : Surya-Kiran
  3. India’s first glass bridge over the sea was inaugurated in Kanyakumari, Tamil Nadu.
  4. MeerKAT radio telescope, which was seen in news, is located in which country? Answer: South Africa
  5. Which state won the Santosh Trophy National Football Championship title recently? Answer : West Bengal
  6. Business Ready (B-READY) is the flagship report of which organization? Answer : World Bank
  7. Which organization has launched the quantum processor ‘Willow’? Answer : Google
  8. Which Union Ministers released the book ‘Jammu Kashmir and Ladakh: Through the Ages’? Answer : Amit Shah and Dharmendra Pradhan
  9. Which player scored the first century of the year 2025? Answer : Kushal Perera
  10. Who has been appointed as the Director General of CRPF recently? Answer : Vitul Kumar

Hi. I am Sumana Naskar. I am a dedicated government professional with a passion for public service. Alongside my career, I founded ExamsEdu, a platform committed to helping students excel in their exams. Balancing their professional and entrepreneurial pursuits, I continues to make a positive impact in both fields.

Sharing Is Caring:

Leave a Comment